Снимка: Pexels Челси постигна трудна победа в 19-ия кръг на английската

...
 Снимка: Pexels Челси постигна трудна победа в 19-ия кръг на английската
Коментари Харесай

Манчестър Сити с обрат за едно полувреме

 Снимка: Pexels 

Челси реализира сложна победа в 19-ия кръг на британската Висша лига, надделявайки на собствен терен над Кристъл Палас с 2:1. " Сините " от Лондон трябваше да минат през доста компликации, с цел да стигнат до триумфа от дузпа в самия завършек на срещата. Това е втори триумф в шампионата в последните 5 мача за отбора и те събират 25 точки, с цел да се наредят на 10-о място.
    По същото време Уулвърхямптън безусловно разнищи Брентфорд с 4:1 като посетител. Двата тима също имат по 25 точки и се подреждат директно зад Челси в класирането, предава Българска телеграфна агенция. 

     В късната среща от днешната стратегия Манчестър Сити сподели, че няма проблеми с акомодацията след завръщането си от Саудитска Арабия и обърна с 3:1 Евертън като посетител. Шампионите изиграха безгрижна първа част, в която " карамелите " откриха с гол на Джак Харисън в 29-ата минута. През второто полувреме обаче хората на мениджъра Пеп Гуардиола не оставиха подозрения кой кой е в британския футбол и с успеха си излизат на 4-о място, на 2 от 3-ия Астън Вила. Най-напред Фил Фоудън с мощна тупалка с левия крайник изравни, а в 64-ата минута Хулиан Алварес вкара от дузпа за 1:2. Тя беше отсъдена поради игра с ръка на Андре Онана, който спря изстрел на Нейтън Аке. Крайното 1:3 оформи Бернардо Силва, наказвайки неточност на Евертън при изнасяне на топката.
    На стадион " Стамфорд бридж " в Лондон първото полувреме мина под контрола на домакините от Челси, които сътвориха много положения. И въпреки в първите 7-8 минути гостите от Кристъл Палас да изтърваха два шанса посредством Майкъл Олисе и Джоачим Андерсън, Челси излезе напред в 13-ата минута. Разписа се украинското крило Михайло Мудрик, който от границата на дребното наказателно поле засече в мрежата центриране от ляво на бързия френски бранител Мало Густо.
    В идващите минути Челси изпусна два пъти да усили преднината си, като в единия случай след пробив и слаб удар на Мудрик топката беше изчистена тъкмо преди да влезе във вратата.
В добавеното време на първата част обаче гостите от Кристъл Палас изравниха посредством Майкъл Олисе, който получи топката от дясно в наказателното поле от Джордан Айю. Олисе стреля по диагонала и прониза вратаря Джордже Петрович.
    Челси продължи да натиска и през второто полувреме, като в 68-ата минута Николас Джаксън направи доста сериозен пропуск. В 72-ата минута той към този момент вкара, останал на задна греда, само че попадението беше анулирано поради засада. Дойде ред и на Армандо Броя да пропусне, откакто преди удара от дребен ъгъл се освободи доста майсторски от бранител на Палас.
    Челси въпреки всичко стигна до гол в 87-ата минута от дузпа, която беше дадена благодарение на системата ВАР две минути след обстановката. Челси извърши ъглов удар, Мадуеке получи топката малко след границата на наказателното поле и падна след прикосновение с Еберечи Езе. Първоначално съдията Майкъл Сейлсбъри подмина обстановката, а Палас даже направиха офанзива. При идващото прекъсване обаче сътрудниците му от стаята за видеопреглед ги извикаха на монитора и той откакто видя, отсъди дузпа. Потърпевшият Мадуеке не сбърка от бялата точка и направи 2:1.
    Уулвърхямптън стартира доста интензивно при гостуването си на стадион " Gtech Community " с две благоприятни условия за Жоао Гомеш в началните минути. И разумно в 13-ата минута взеха преднина след гол с глава на Марио Лемина, засякъл центриране от ъглов удар на Пабло Сарабия. Само минута по-късно бързият корейски нападател Хван Хи-чан излезе на чиста позиция в наказателното поле и прати топката за повторно във вратата.
    В идната минута обаче домакините върнаха едно попадение, наказвайки неточност в отбраната на вълците. Йоан Виса с десния крайник от центъра на наказателното поле прати топката под гредата, получавайки пас от Нийл Мопи.
В 28-ата минута кореецът вкара своето второ попадение. Той получи пас с глава от Тоти Гомеш и от 10-ия метър прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря на Марк Флекен. През второто полувреме гостите вкараха още едно попадение, дело на Жан-Рикнер Белгар, който приключи офанзива на Матеус Куня.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР